Τί είναι και ενδείξεις λαπαροσκοπικής τοποθέτησης πλέγματος TEP.

Λαπαροσκοπική Κήλη

Λαπαροσκοπική επέμβαση Βουβωνοκήλης.

Η ιδανικότερη και πλέον σύγχρονη μέθοδος αποκαταστάσεως των κηλών που αναπτύσσονται στην βουβωνική περιοχή είναι η Ολικά Εξωπεριτοναϊκή Μέθοδος με τοποθέτηση πλέγματος.

Οι κήλες που αναπτύσσονται στην βουβωνική περιοχή είναι:

Κατά την μέθοδο αυτή γίνεται μία μικρή τομή κατωθεν του ομφαλού και εισάγεται το λαπαροσκόπιο κάτωθεν του ορθού κοιλιακού μυός (που ευρίσκεται στην μεριά της κήλης), πορευόμενο άνωθεν της οπισθίας θήκης του μυός και άνωθεν του περιτοναίου.

λαπαροσκοπική κήλη

Δηλαδή εξω απο την κοιλιά, μη ερχόμενο σε επαφή με τα σπλάχνα.

Η όλη επέμβαση γίνεται ολοκληρωτικά κάτω απο τους μύς, οπου δημιουργείται ο χώρος που περιέχει την κήλη, χωρίς να γίνει ουδενα τραύμα στους μύσς, τα νευρα και τα αγγεία της περιοχής.

Ο χώρος που δημιουργείται ειναι αρκετά μεγάλος (πολύ μεγαλύτερος απο την ανοικτή επέμβαση) για να υποδεχτεί ένα πολύ μεγάλο πλέγμα για να καλύψει τα κενά της κήλης.

Ακολούθως ανατάσσεται με μεγάλη προσοχή ο σάκκος της κήλης με το περιεχόμενο αυτού, παρασκευάζονται τα στοιχεία του σπερματικού τόνου και διαφυλάσσεται ο σπερματικός πόρος και τα νευρα της περιοχής. Δηλαδή πολύ εύκολα και ατραυματικά, ο χειρουργός - λαπαροσκόπος επαναφέρει τα σπλάχνα στην θεση τους, μαζί με τον σάκκο που τα περιβάλλει (περιτόναιο)

Στις μηροκήλες παρασκευάζεται ο σάκκος ο οποίος ανευρίσκεται πλησίον των έξω λαγονίων αγγείων, και πάλι διαφυλάσσεται ο σπερματικός πόρος , τα νεύρα και αγγεία της περιοχής.

Υποσημαίνεται οτι στις γυναίκες στην ανατομική θεση του σπερματικού πόρου, ανευρίσκεται ο στρογγύλος σύνδεσμος της μήτρας ο οποίος και αυτος παρασκευάζεται και διαφυλάσσεται.

Ακολούθως τίθεται πλέγμα (μεγάλων διαστάσεων σε σχεση με την ανοικτη μεθοδο) συνήθως 10Χ15  εκατοστά, το οποίο καθηλώνεται με ειδικά Clips.!

Τα πλέγματα!

Τα πλέγματα που μπορούν νατοποθετηθούν στην λαπαροκοπική κήλη, ειναι κυριως πολυπροπυλένιο, ημιαπορροφήσιμο vipro ή και με επικάλυψη τιτανίου. Εφαρμόζουμε την πλέον σύγχρονη τεχνολογία πλεγμάτων, λεπτής υφής, με ιδανικό αποτέλεσμα, με στόχο στην πλήρη εφαρμογή, απορρόφηφη-ενχωμάτωση τους σε χρονικό διάστημα 4μήνου.

Τα πλέγματα καθηλώνονται με ειδικά clip απορροφήσιμου υλικού, δίκην αγγίστρου τα οποία και τιθενται σε συγκεκριμμενες ανατομικές θέσεις μακρυά απο αγγεία και νεύρα της περιοχής.

Η μέθοδος ειναι ατραυματική, αναίμακτος και πολύ ανώδυνος σε σχέση με την ανοικτή μέθοδο.

Μετεγχειρητική πορεία.

Η μετεγχειρητική πορεία είναι ΘΕΑΜΑΤΙΚΗ.

Λαπαροσκοπική κήλη, τομέςΟ ασθενής μπορεί να σηκωθει και να περπατήσει την ίδια μέρα, να σιτισθει και να μεταβει στην οικία του σε λιγότερο απο 24 ώρες.

Οι μετεγχειρητικές οδηγίες περιλαμβάνουν, αντιβιοτική αγωγή, ηπιο αναλγητικό και σίτιση ελεύθερη.

Η επανοδος στην εργασία είναι ταχύτατη, δηλαδή σε μη χειρωνακτική εργασία πχ γραφείο, μπορει να μεταβει ο χειρουργημένος σε 3 μέρες, όπως και να οδηγήσει. Σε χειρωνακτική εργασία, σίγουρα αναλογα και με το είδος απο 1έως 2 εβδομάδες. Κύριο λόγο έχει η άρση βάρους και οχι η μετακίνηση του ασθενούς.

Αθλητικές δραστηριότητες  μπορούν να ξεκινήσουν αναλόγως: Απλό περπάτημα, τρέξιμο, διάδρομος, πισίνα σε 15 μέρες, και πιό έντονη γυμναστική-κοιλιακοί στον μήνα μετά την επέμβαση. Η άρση βάρους μεγάλου σαφώς και πρεπει να περιμένει στο 4μηνο!

Αισθητικό αποτέλεσμα - ράμματα.

Το αισθητικό αποτέλεσμα είναι άριστο. Οι τομές είναι μόνο μία των 8mm και δύο των 5mm, οι οποίες αφορούν μόνο το δέρμα. Τα δε ράμματα μπαίνουν με ειδική ενδοδερμική ραφή, και είναι μονοκλωνικά απορροφήσιμα γιά αριστο αποτέλεσμα και χωρίς λοιμώξεις και ουλές!!

Ενδείξεις

Η λαπαροσκοπική μέθοδος επίσης εχει απόλυτη ένδειξη στις ακόλουθες περιπτώσεις:

Σάμπαλης Γιώργος
Γενικός Χειρουργός Λαπαροσκόπος
Διευθυντής Χειρουργός - Ευρωκλινική Αθηνών
Μπορείτε να απευθυνθείτε:
Επικοινωνία

Κόστος επέμβασης

Τηλεφωνήστε ΤΩΡΑ για ραντεβού
Επικοινωνήστε μαζί μας.
Παρακαλώ, θεσατε το επώνυμο σας!
Παρακαλώ υεσατε το email σας!!
Παρακαλώ θεσατε το τηλέφωνο σας!
Παρακαλώ θέσατε το ερώτημα σας!

Τηλεφωνήστε ΤΩΡΑ.

 Γραμματεία ΧειρουργούΓραμματεία Ιατρού      Γιώργος ΣάμπαληςΚινητό Ιατρού

Επικοινωνία με Σάμπαλη ΓεώργιοΕπικοινωνήστε με το γιατρό