Σύγχρονη επέμβαση Κήλης της κοιλιάς

/, Νέα/Σύγχρονη επέμβαση Κήλης της κοιλιάς

Ποια θεωρείται η πλέον σύγχρονη επέμβαση για την κήλη;

Η λαπαροσκοπική επέμβαση με τοποθετηση πλέγματος. Διότι:

  1. Έχει άριστο μετεγχειρητικό αποτέλεσμα.
  2. Εχει τον λιγότερο μετεγχειρητικό πόνο.
  3. Παρουσιάζει τις λιγότερες επιπλοκές απο τραύμα.
  4. Εχει την ταχυτερη μεταβαση σε δραστηριότητες.
  5. Εχει το καλύτερο αισθητικό αποτέλεσμα.

Η μέθοδος TEP (Total Extra Peritoneal Repair), που σημαίνει Ολικά Εξωπεριτοναϊκή αποκατάσταση της κήλης, σημαίνει την επιδιόρθωση της κήλης έξω από τον ενδοκοιλιακό χώρο, κάτω από τα μυϊκά στρώματα, στο σημείο ακριβώς που συμβαίνει η κήλη στην βουβωνική χώρα.

Αποτελεί μία εξαιρετική μέθοδο, ανώδυνη, ατραυματική και αναίμακτη, που μπορεί να εφαρμοστεί σε όλα τα είδη των κηλών της βουβωνικής χώρας (βουβωνοκήλη, μηροκήλη), αλλά επίσης στην αμφοτεροπλευρη βουβωνοκήλη και στην υποτροπή μίας κήλης μετά από ανοικτή επέμβαση.

Η επέμβαση γίνεται υπό γενική αναισθησία, με την δημιουργία μίας μικρής τομής ενός εκατοστού κάτω από τον ομφαλό και έτερες δυο των 5 χιλιοστών, χωρίς να γίνει διατομή μυών και τοιχωμάτων. Τοποθετείται εξαιρετικά ευμέγεθες πλέγμα 10επι15 εκατοστών, το οποίο και καλύπτει όλα τα ευενδοτα σημεία του βουβωνικού χώρου, και καθηλώνεται με clips (είτε απορροφήσιμα ή τιτανίου).

Η μετεγχειρητική πορεία είναι εξαιρετική. Ο ασθενής σηκώνεται σε λίγες ώρες, σιτίζεται αμέσως, εξέρχεται από την κλινική την επομένη το πρωί, και μπορεί να μεταβεί στην εργασία του σε λίγα 24ωρα.

Περισσότερα μπορείτε να διαβάσετε εδώ:

Κήλη και Λαπαροσκοπική Αποκατάσταση

Λαπαροσκοπική Μέθοδος TEP

Viber
Viber Επικοινωνία με Ιατρό