Λαπαροσκοπική επέμβαση TEP για κήλη

///Λαπαροσκοπική επέμβαση TEP για κήλη

Η ιδανικότερη και πλέον σύγχρονη μέθοδος αποκαταστάσεως των κηλών (εγχείρηση κήλης) που αναπτύσσονται στην βουβωνική περιοχή είναι η Ολικά Εξωπεριτοναϊκή Μέθοδος με τοποθέτηση πλέγματος – Λαπαροσκοπική Επέμβαση TEP. Οι κήλες που αναπτύσσονται στην βουβωνική περιοχή είναι:

Λαπαροσκοπική μέθοδος TEPΚατά την μέθοδο λαπαροσκόπησης TEP  γίνεται μία μικρή τομή κάτωθεν του ομφαλού και εισάγεται το λαπαροσκόπιο κάτωθεν του ορθού κοιλιακού μυός (που ευρίσκεται στην μεριά της κήλης), πορευόμενο άνωθεν της οπισθίας θήκης του μυός και άνωθεν του περιτοναίου. Δηλαδή έξω από την κοιλιά, μη ερχόμενο σε επαφή με τα σπλάχνα.

Η όλη επέμβαση γίνεται ολοκληρωτικά κάτω από τους μύες, όπου δημιουργείται ο χώρος που περιέχει την κήλη, χωρίς να γίνει ουδένα τραύμα στους μύες, τα νεύρα και τα αγγεία της περιοχής. Ο χώρος που δημιουργείται είναι αρκετά μεγάλος (πολύ μεγαλύτερος από την ανοικτή επέμβαση) για να υποδεχτεί ένα πολύ μεγάλο πλέγμα για να καλύψει τα κενά της κήλης. Ακολούθως ανατάσσεται με μεγάλη προσοχή ο σάκκος της κήλης με το περιεχόμενο αυτού, παρασκευάζονται τα στοιχεία του σπερματικού τόνου και διαφυλάσσεται ο σπερματικός πόρος και τα νευρα της περιοχής. Δηλαδή πολύ εύκολα και ατραυματικά, ο χειρουργός – λαπαροσκόπος επαναφέρει τα σπλάχνα στην θεση τους, μαζί με τον σάκκο που τα περιβάλλει (περιτόναιο)

Στις μηροκήλες παρασκευάζεται ο σάκκος ο οποίος ανευρίσκεται πλησίον των έξω λαγονίων αγγείων, και πάλι διαφυλάσσεται ο σπερματικός πόρος , τα νεύρα και αγγεία της περιοχής. Επισημαίνεται ότι στις γυναίκες στην ανατομική θεση του σπερματικού πόρου, ανευρίσκεται ο στρογγύλος σύνδεσμος της μήτρας ο οποίος και αυτός παρασκευάζεται και διαφυλάσσεται. Ακολούθως τίθεται πλέγμα (μεγάλων διαστάσεων σε σχεση με την ανοικτη μεθοδο) συνήθως 10Χ15  εκατοστά, το οποίο καθηλώνεται με ειδικά Clips.

Εάν επιθυμείτε να ενημερωθείτε για τις τιμές της υπηρεσίας, μπορείτε να συμπληρώσετε την παρακάτω φόρμα επικοινωνίας & θα έρθουμε σε επαφή μαζί σας το συντομότερο δυνατό.

Τα πλέγματα

Τα πλέγματα που μπορούν να τοποθετηθούν στην λαπαροκοπική κήλη, ειναι κυριως πολυπροπυλένιο, ημιαπορροφήσιμο vipro ή και με επικάλυψη τιτανίου. Εφαρμόζουμε την πλέον σύγχρονη τεχνολογία πλεγμάτων, λεπτής υφής, με ιδανικό αποτέλεσμα, με στόχο στην πλήρη εφαρμογή, απορρόφηφη-ενχωμάτωση τους σε χρονικό διάστημα 4μήνου.

Τα πλέγματα καθηλώνονται με ειδικά clip απορροφήσιμου υλικού, δίκην αγγίστρου τα οποία και τιθενται σε συγκεκριμμενες ανατομικές θέσεις μακρυά απο αγγεία και νεύρα της περιοχής.

Η μέθοδος με την οποία πραγματοποιείται η εγχείρηση της κήλης ειναι ατραυματική, αναίμακτος και πολύ ανώδυνος σε σχέση με την ανοικτή μέθοδο.

Μετεγχειρητική πορεία – Ανάρρωση μετά την εγχείρηση της κήλης

Η μετεγχειρητική πορεία της λαπαροσκόπησης της κήλης είναι ΘΕΑΜΑΤΙΚΗ.

Λαπαροσκοπική μέθοδος TEPΟ ασθενής μπορεί να σηκωθεί και να περπατήσει την ίδια μέρα, να σιτιστεί και να μεταβεί στην οικία του σε λιγότερο από 24 ώρες.

Οι μετεγχειρητικές οδηγίες περιλαμβάνουν, αντιβιοτική αγωγή, ηπιο αναλγητικό και σίτιση ελεύθερη.

Η επανοδος στην εργασία είναι ταχύτατη, δηλαδή σε μη χειρωνακτική εργασία πχ γραφείο, μπορει να μεταβει ο χειρουργημένος σε 3 μέρες, όπως και να οδηγήσει. Σε χειρωνακτική εργασία, σίγουρα αναλογα και με το είδος απο 1έως 2 εβδομάδες. Κύριο λόγο έχει η άρση βάρους και οχι η μετακίνηση του ασθενούς.

Αθλητικές δραστηριότητες  μπορούν να ξεκινήσουν αναλόγως: Απλό περπάτημα, τρέξιμο, διάδρομος, πισίνα σε 15 μέρες, και πιό έντονη γυμναστική-κοιλιακοί στον μήνα μετά την επέμβαση. Η άρση βάρους μεγάλου σαφώς και πρεπει να περιμένει στο 4μηνο!

Επικοινωνήστε τώρα με το γιατρό!

Αισθητικό αποτέλεσμα – ράμματα

Το αισθητικό αποτέλεσμα είναι άριστο. Οι τομές είναι μόνο μία των 8mm και δύο των 5mm, οι οποίες αφορούν μόνο το δέρμα. Τα δε ράμματα μπαίνουν με ειδική ενδοδερμική ραφή, και είναι μονοκλωνικά απορροφήσιμα γιά αριστο αποτέλεσμα και χωρίς λοιμώξεις και ουλές!!

Ενδείξεις

Η λαπαροσκοπική μέθοδος επίσης εχει απόλυτη ένδειξη στις ακόλουθες περιπτώσεις:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γεώργιος Χ. Σάμπαλης
Γενικός Χειρουργός Λαπαροσκόπος
Δ/ντης Χειρουργός – Ιατρικό Κέντρο Αθηνών
Βιογραφικό Ιατρού →

    Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΣΑΣ ΑΠΑΝΤΑ
     

    ΔΕΙΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ

    Viber
    Viber Επικοινωνία με Ιατρό