Άμεση επικοινωνία: Τηλ. 210-6001302   Email: sambalis@yahoo.com

Διευθυντής Χειρουργός στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών

Βιογραφικό

Βρίσκεστε εδώ: » Αρχική » Βιογραφικό

Σπουδές

Αποφοίτησα από το Πειραματικό Σχολείο το 1977, με βαθμό άριστα, και με επαίνους όλες τις χρονιές από τον Δήμο Αθηναίων.

Έδωσα εισαγωγικές εξετάσεις την ίδια χρονιά στην Ιατρική Σχολή Αθηνών όπου και πέρασα 4ος, με υποτροφία.

Αποφοίτησα από την Ιατρική Σχολή το 1985 και έκανα ειδικότητα Γενικής Χειρουργικήςστη Χειρουργική Κλινική του Σισμανογλείου Νοσοκομείου Αθηνών, με συμμετοχή σε άνω των 500 επεμβάσεων σαν 1ος Χειρουργός και 2.000 σαν 1ος βοηθός, ενώ παράλληλα εκπαιδεύτηκα για ένα έτος στο νεοσυσταθέν τμήμα Λαπαροσκοπικής Χειρουργικής της Κλινικής.

Εμπειρία

Από το 1993 έως και το 2010, υπήρξα συνεργάτης και επιμελητής Χειρουργός στο τμήμα Γενικής και Λαπαροσκοπικής Χειρουργικής Κλινικής του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών, όπου και έλαβα μέρος σε πλείστες όσες επεμβάσεις γενικής, λαπαροσκοπικής και ρομποτικής χειρουργικής.

Από το 2022 είμαι Διευθυντής Χειρουργός Κλινικής Γενικής και Λαπαροσκοπικής Χειρουργικής στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών.

2015-2022 είμαι Διευθυντής Χειρουργός στην Ευρωκλινική Αθηνών.

2012-2015  Δ/ντής του τμήματος Χειρουργικής της Κήλης του Νοσοκομείου Λητώ.

2009 έως το 2014  Δ/ντής και Επιστημονικός Υπεύθυνος του Χειρουργικού Τομέα της Κλινικής Λευκός Σταυρός Αθηνών.

Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΕΕΧ (ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΊΑ ΕΝΔΟΣΚΟΠΙΚΗΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ)

Πρόεδρος του 15ου Πανελληνίου Συνεδρίου της Ελληνικής Εταιρείας Ενδοσκοπικής Χειρουργικής που έλαβε χώρα στην Αθήνα, 26-28 Μαϊου 2023, στο Royal Olympic Hotel

Μέλος

Άριστος γνώστης Αγγλικής και πληροφορικής.

Ιδρυτής του 1ου Πανελληνίου Χειρουργικού Forum στο διαδίκτυο:

Έχω λάβει μέρος σε πλείστα όσα Συνέδρια Εσωτερικού και Εξωτερικού και έχω συμμετάσχει σε δημοσιεύσεις σε Επιστημονικά Περιοδικά.

Οι βασικότερες αρχές μου

«Οι βασικότερες αρχές που διέπουν την φιλοσοφία μου είναι η πληρέστερη προσέγγιση του ασθενούς ως ανθρώπου, η γνώση και η διαλεκτική σκέψη»

«Η ιατρική επιστήμη αποτέλεσε για μένα έναν ιδανικό συνδυασμό της εξερεύνησης και επίλυσης όλων των προβλημάτων που απασχολούν τον ανθρώπινο οργανισμό»

Ως γενικός χειρουργός, ο κος Γεώργιος Σάμπαλης έχει προσπαθήσει καθ’ όλη τη διάρκεια της 25-ετούς επαγγελματικής πορείας του να αναπτύξει και να τελειοποήσει την ιδανική, αναίμακτη και ανώδυνη χειρουργική μέθοδο σε όσο το δυνατόν περισσότερες επεμβάσεις. Για τον κο Σάμπαλη, η χειρουργική αποτελεί μια ιδανική μέθοδο επίλυσης της ανθρώπινης νόσου μέσα από την τεχνική της άμεσης παρέμβασης στο ανθρώπινο σώμα, με στόχο την άμεση ανακούφιση του πόνου και την άρση της σωματικής βλάβης.

Στα τέλη του 20ου αιώνα, η αμέριστη προσπάθεια της χειρουργικής τεχνικής να περιορίσει το ανθρώπινο τραύμα και επομένως τον πόνο, βρήκε την ιδανική εφαρμογή της στην ελάχιστα επεμβατική χειρουργική παρέμβαση που αποτελεί η λαπαροσκοπική χειρουργική. Την τελευταία 25ετία, η λαπαροσκοπική χειρουργική σημειώνει στη χώρα μας ραγδαία ανάπτυξη και όλο και περισσότεροι νέοι χειρουργοί, εκπαιδεύονται στη νέα τεχνολογία, είτε στην Ελλάδα είτε στο εξωτερικό. Ο κος Σάμπαλης πιστεύει ότι η ελάχιστα επεμβατική χειρουργική αποτελεί το παρόν και το μέλλον σε διεθνές επίπεδο και φυσικά και για τη χώρα μας, όπου παρά τις αντίξοες συνθήκες που επικρατούν τα τελευταία χρόνια, ο ίδιος έχει παρατηρήσει ότι όλο πιο εξελιγμένες και «προχωρημένες» επεμβάσεις πραγματοποιούνται στα δημόσια και τα ιδιωτικά νοσηλευτικά ιδρύματα.

Σαφώς η τεχνολογία της λαπαροσκοπικής χειρουργικής αποτελεί για τον χειρουργό το «χρυσό πρότυπο» των επεμβάσεων που εφαρμόζει, χρησιμοποιώντας πάντα τελευταίου τύπου μέσα απεικόνισης, καθώς και τα πλέον εξελιγμένα και εξειδικευμένα εργαλεία επίτευξης ελάχιστης τομής.

Σε εξειδικευμένες επεμβάσεις, όπου αυτό ενδείκνυται, το ελάχιστο τραύμα αποτελεί για τον κο Σάμπαλη απαρέγκλιτο στόχο, ο οποίος επιτυγχάνεται και με την παράλληλη εφαρμογή της τεχνολογίας laser και υπερήχων.

Η εκτίμηση για την επιστήμη και τον διαφωτισμό

Η βαθιά εκτίμηση του κου Σάμπαλη για τις φυσικές επιστήμες και όσα έχουν σχέση με την ερμηνεία των φυσικών φαινομένων που περιβάλλουν και απασχολούν τον άνθρωπο, ξεκίνησε από την παιδική ηλικία του. Μετην πάροδο των μαθησιακών του χρόνων και με σημαντικές επιρροές όπως του φιλόλογου πατέρα του, αλλά και του εξαιρετικού Πειραματικού Σχολείου του Πανεπιστημίου Αθηνώνόπου φοίτησε, ο μέλλων ιατρός συνειδητοποίησε πως η μελέτη του ανθρώπινου σώματος και των λειτουργιών του, αποτελούσε για εκείνον ένα «σύμπαν» προς εξερεύνηση και κατανόηση των άπειρων και πολύπλοκων αρχών του.

Η ιατρική επιστήμη αποτέλεσε για εκείνον τον ιδανικό συνδυασμό της εξερεύνησης και επίλυσης των προβλημάτων που απασχολούν τον ανθρώπινο οργανισμό και του ανθρωπιστικού μεγαλείου από το οποίο διέπονται οι αρχές της σύγχρονης δυτικής σκέψης και του διαφωτισμού.

«Ουκ ένι ιατρικής ειδέναι, όστις μη οίδεν ότι έστιν άνθρωπος», είπε ο Ιπποκράτης, που σημαίνει ότι «είναι αδύνατον να ξέρει την Ιατρική, αυτός που δεν ξέρει ακριβώς τι είναι ο άνθρωπος».

Οι βασικότερες αρχές που διέπουν την φιλοσοφία του κου Σάμπαλη ως ιατρού είναι πρωτίστως η όσον το δυνατόν πληρέστερη προσέγγιση του ασθενούς ως ανθρώπου, στοχεύοντας στην ανακούφιση του πόνου και παράλληλα η γνώση και η διαλεκτική σκέψη, που αποσκοπεί στη λύση του γρίφου που λέγεται ασθένεια.

Η χειρουργική όμως, αποτελεί μία πλέον ιδιαίτερη επιστήμη που συνδυάζει αδιάρρηκτα τρεις αρετές, την γνώση, την εμπειρία και την τέχνη, ο ιδανικός συνδυασμός των οποίων αποτελεί δική του φιλοσοφία ζωής, όραμα και επιδίωξη.

Μέσα στην υπερπληθώρα παραγωγής και διάχυσης ενός τεράστιου όγκου καθημερινών πληροφοριών, η Ιπποκράτειος ρήση ‘’Κάλλιο το προλαμβάνειν ή το θεραπεύειν’’ θέτει την βασικότερη αρχή και πράξη, στην προσπάθεια άσκησης του ιατρικού λειτουργήματος.  Η άσκηση της Ιατρικής όμως δεν μπορεί να είναι αποστασιοποιημένη από μια από τις σημαντικότερες ρήσεις του Ιπποκράτειου Όρκου, το ‘’Αγνώς και οσίως διατηρήσω βίον τον εμόν και τέχνην την εμήν’’ (θα διατηρήσω τη ζωή και την επιστήμη μου αγνή και αμόλυντη), ρήση που σε όλη την επιστημονική διαδρομή του ιατρού χαρακτηρίζει τη ζωή, τις αντιλήψεις και τη γενικότερη φιλοσοφία του, ένας ‘’φωτεινός φάρος’’ που κατευθύνει τα προσωπικά και τα επαγγελματικά του βήματα

Είδη χειρουργικών επεμβάσεων “κλασικής” ή “προχωρημένης” χειρουργικής

Με τους συνεργάτες μου επιτελούμε μία μεγάλη γκάμα επεμβάσεων κλασικής χειρουργικής, ογκολογίας και λαπαροσκοπικής χειρουργικής.

1. Λαπαροσκοπική χειρουργική

2. Κλασική χειρουργική – Ογκολογική Χειρουργική

Όλες οι ενδοκοιλιακά ενεργούμενες χειρουργικές επεμβάσεις για καλοήθεις ή κακοήθεις παθήσεις:

  • Χολοκυστεκτομή και διερευνήσεις χοληφόρων.
  • Γαστρεκτομή (υφολική ή ολική, γαστρεντεροαναστομώσεις) είτε και μερική γαστρεκτομή, για καλοήθεις και κακοήθεις παθήσεις του στομάχου..
  • Κολεκτομή (δεξιά, αριστερή κολεκτομή, σιγμοειδεκτομή, χαμηλή πρόσθια εκτομή, κοιλιοπερινεϊκή εκτομή του ορθού) για κακοήθεις ή καλοήθεις παθήσεις του παχέος εντέρου
  • Εντερεκτομή για καλοήθεις ή κακοήθεις παθήσεις λεπτού εντέρου
  • Σκωληκοειδεκτομή
  • Πλαστική κηλών κοιλιακού τοιχώματος
  • Ολική θυρεοειδεκτομή
  • Παραθυρεοειδεκτομή
  • Χειρουργικές επεμβάσεις μαστού για καλοήθεις και κακοήθεις παθήσεις
  • Χειρουργική αφαίρεση λεμφαδένων τραχηλικής – βουβωνικής χώρας

3. Επεμβάσεις παθήσεων περιπρωκτικής περιοχής

4. Όλες οι επεμβάσεις και παθήσεις του δέρματος και υποδορίου.

Τι λένε οι ασθενείς

Ηλιας Καραχαλιος
Ηλιας Καραχαλιος
15/02/2024
Έκανα αποκατάσταση ομφαλοκήλης στις 9/2/24. Επέμβαση και μετεγχειρητική πορεία άριστη. Όλος ο κύκλος από διάγνωση μέχρι τον πρώτο έλεγχο μετά την επέμβαση είχε: Ευκολία και αμεσότητα. Σαφήνεια και προσανατολισμό στον στόχο. Πραγματικό ενδιαφέρον. Ευχαριστώ γιατρέ. Ευχαριστώ Δέσποινα για την συνεργασία και την εξυπηρέτηση καθώς και την θετική διάθεση στις επικοινωνίες μας.
iraklisvai
iraklisvai
25/11/2023
Χειρουργησε τη μητέρα μου πριν μερικά χρόνια με λαμπαροσκοποκη μέθοδο για κηλη. Πολύ επιτυχημένη επέμβαση και χωρίς καμία επιπλοκη. Πολύ καλός άνθρωπος και επιστήμονας
sia makro
sia makro
22/11/2023
Επισκέφτηκα τον κύριο Σαμπαλη για μια αφαίρεση ομφαλοκηλης, από την πρώτη στιγμή ένιωσα μεγάλη ασφάλεια έτσι ώστε να πραγματοποιηθεί το χειρουργείο. Εξαίρετος επιστήμονας και πάνω απο όλα πολύ καλός άνθρωπος, για άλλη μια φορά τα θερμά μου συγχαρητήρια σε εσάς και τους συνεργάτες σας!!
Νικόλας Τζιουμπρής
Νικόλας Τζιουμπρής
28/10/2023
Ένας "ζεστός" άνθρωπος!! Ένας εξαίρετος επιστήμονας αυτός καί οι συνεργάτες. Σάς ευχαριστώ γιά όλα γιατρέ...
Δημητρα Γκορπα
Δημητρα Γκορπα
19/07/2023
Ο κύριος Σαμπαλης είναι εξαιρετικός γιατρός. Είναι πανέξυπνος άνθρωπος έχει απίστευτες γνώσεις και νιώθεις ασφαλής. Είναι πολύ καλός άνθρωπος με επίπεδο και το ίδιο και η γραμματέας του η κ. Δέσποινα. Πολύ γλυκιά ευγενική και πάντα πρόθυμη να σε βοηθήσει. Μόλις έκανα μια επέμβαση χολής και νιώθω υπέροχα. Και θα κάνω και μια κήλη ξέροντας ότι είμαι στα καλύτερα χέρια. Όλη η ομάδα του κύριου Σαμπαλη ειναι εξαιρετική . Σας ευχαριστώ πολύ που υπάρχετε. Έχουμε ανάγκη από τέτοια μυαλά και επιστήμονες σαν εσάς! Να στε πάντα γερός και δυνατός !!!
Κωστας Μαρινάκης
Κωστας Μαρινάκης
24/03/2023
Πριν περίπου εφτά χρόνια είχα καρκίνο στο παχύ έντερο,την διάγνωση μου την έκανε ο κύριος Βασιλείου ο οποίος και με συνέστησε στο κύριο Σαμπαλη.Εγω με τον πατέρα μου ψάχναμε τους καλύτερους γιατρούς μέσα στο ανχος που είχαμε αλλά μόλις πήγαμε στον κύριο σαμπαλη δεν ξέρω μόνο που τον είδαμε είπαμε και οι δύο ότι δεν χρειάζεται να ψάξουμε άλλο,φαινόταν ο άνθρωπος μόνο απ' την ηρεμία που μου μιλούσε μου έβγαζε μια εμπιστοσύνη.Θυμαμαι κιόλας επειδή η κατάσταση μου δεν είχε και πολλα περιθώρια,ήταν πολύ προχωρημένο μου λέει παιδί μου σου έχω κλείσει ήδη δωματιο.Μου έκανε το χειρουργείο και τόσα χρόνια μετά είμαι καλά σαν να μην είχα ποτέ τίποτα,ο κύριος Βασιλείου όταν μου έκανε εξέταση κολονοσκοπησης ένα χρόνο μετά μου είπε αν δεν ήξερα που ήταν το πρόβλημα σου δεν θα καταλάβαινα καν που είναι η τομη!Εκτός από πολύ καλός γιατρός ο κύριος Σαμπαλης είναι και πολύ καλός άνθρωπος,θυμάμαι επειδή ημουν δύσκολα οικονομικά και ήθελα να εξοφλήσω όσο πιο γρήγορα μπορουσα μου έλεγε τι ανχωνεσαι παιδί μου στο τελος!Θα τον ευχαριστώ για παντα!Σήμερα είμαι 34 όταν έκανα το χειρουργείο ήμουν 26 χρόνων παιδι!Δεν θα τον ξεχάσω ποτέ θέλω να περνάω μια φορά τον χρόνο να του λέω μόνο ένα ευχαριστώ,ο θεός να τον έχει καλα!
ΕΥΡΥΔΙΚΗ ΚΑΡΑΝΤΑΝΑ
ΕΥΡΥΔΙΚΗ ΚΑΡΑΝΤΑΝΑ
06/11/2022
Ήταν μεγάλη μου τιμή να συνεργαστώ με τον εξαιρετικό γιατρό και Άνθρωπο κ. Σαμπαλη Γεώργιο 🙏🙏🙏
TG 2312
TG 2312
27/10/2022
Ο κύριος Σάμπαλης και όλη η ομάδα του είναι άψογοι και πολύ έμπειροι επαγγελματίες. Σας τους συστήνω ανεπιφύλακτα. Σας ευχαριστώ πολύ για όλα.

Έχετε ερωτήσεις; Θέλετε βοήθεια;

Θα χαρούμε να απαντήσουμε τις ερωτήσεις σας