Βιογραφικό

/Βιογραφικό

Σπουδές

Αποφοίτησα από το Πειραματικό Σχολείο το 1977, με βαθμό άριστα, και με επαίνους όλες τις χρονιές από τον Δήμο Αθηναίων.

Έδωσα εισαγωγικές εξετάσεις την ίδια χρονιά στην Ιατρική Σχολή Αθηνών όπου και πέρασα 4ος, με υποτροφία.

Αποφοίτησα από την Ιατρική Σχολή το 1985 και έκανα ειδικότητα Γενικής Χειρουργικήςστη Χειρουργική Κλινική του Σισμανογλείου Νοσοκομείου Αθηνών, με συμμετοχή σε άνω των 500 επεμβάσεων σαν 1ος Χειρουργός και 2.000 σαν 1ος βοηθός, ενώ παράλληλα εκπαιδεύτηκα για ένα έτος στο νεοσυσταθέν τμήμα Λαπαροσκοπικής Χειρουργικής της Κλινικής.

Εμπειρία

Από το 1993 έως και το 2010, υπήρξα συνεργάτης και επιμελητής Χειρουργός στο τμήμα Γενικής και Λαπαροσκοπικής Χειρουργικής Κλινικής του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών, όπου και έλαβα μέρος σε πλείστες όσες επεμβάσεις γενικής, λαπαροσκοπικής και ρομποτικής χειρουργικής.

Από το 2022 είμαι Διευθυντής Χειρουργός Κλινικής Γενικής και Λαπαροσκοπικής Χειρουργικής στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών.

2015-2022 είμαι Διευθυντής Χειρουργός στην Ευρωκλινική Αθηνών.

2012-2015  Δ/ντής του τμήματος Χειρουργικής της Κήλης του Νοσοκομείου Λητώ.

2009 έως το 2014  Δ/ντής και Επιστημονικός Υπεύθυνος του Χειρουργικού Τομέα της Κλινικής Λευκός Σταυρός Αθηνών.

Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΕΕΧ (ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΊΑ ΕΝΔΟΣΚΟΠΙΚΗΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ)

Πρόεδρος του 15ου Πανελληνίου Συνεδρίου της Ελληνικής Εταιρείας Ενδοσκοπικής Χειρουργικής που έλαβε χώρα στην Αθήνα, 26-28 Μαϊου 2023, στο Royal Olympic Hotel

Μέλος

Άριστος γνώστης Αγγλικής και πληροφορικής.

Ιδρυτής του 1ου Πανελληνίου Χειρουργικού Forum στο διαδίκτυο:

Έχω λάβει μέρος σε πλείστα όσα Συνέδρια Εσωτερικού και Εξωτερικού και έχω συμμετάσχει σε δημοσιεύσεις σε Επιστημονικά Περιοδικά.

Οι βασικότερες αρχές μου

«Οι βασικότερες αρχές που διέπουν την φιλοσοφία μου είναι η πληρέστερη προσέγγιση του ασθενούς ως ανθρώπου, η γνώση και η διαλεκτική σκέψη»

«Η ιατρική επιστήμη αποτέλεσε για μένα έναν ιδανικό συνδυασμό της εξερεύνησης και επίλυσης όλων των προβλημάτων που απασχολούν τον ανθρώπινο οργανισμό»

Ως γενικός χειρουργός, ο κος Γεώργιος Σάμπαλης έχει προσπαθήσει καθ’ όλη τη διάρκεια της 25-ετούς επαγγελματικής πορείας του να αναπτύξει και να τελειοποήσει την ιδανική, αναίμακτη και ανώδυνη χειρουργική μέθοδο σε όσο το δυνατόν περισσότερες επεμβάσεις. Για τον κο Σάμπαλη, η χειρουργική αποτελεί μια ιδανική μέθοδο επίλυσης της ανθρώπινης νόσου μέσα από την τεχνική της άμεσης παρέμβασης στο ανθρώπινο σώμα, με στόχο την άμεση ανακούφιση του πόνου και την άρση της σωματικής βλάβης.

Στα τέλη του 20ου αιώνα, η αμέριστη προσπάθεια της χειρουργικής τεχνικής να περιορίσει το ανθρώπινο τραύμα και επομένως τον πόνο, βρήκε την ιδανική εφαρμογή της στην ελάχιστα επεμβατική χειρουργική παρέμβαση που αποτελεί η λαπαροσκοπική χειρουργική. Την τελευταία 25ετία, η λαπαροσκοπική χειρουργική σημειώνει στη χώρα μας ραγδαία ανάπτυξη και όλο και περισσότεροι νέοι χειρουργοί, εκπαιδεύονται στη νέα τεχνολογία, είτε στην Ελλάδα είτε στο εξωτερικό. Ο κος Σάμπαλης πιστεύει ότι η ελάχιστα επεμβατική χειρουργική αποτελεί το παρόν και το μέλλον σε διεθνές επίπεδο και φυσικά και για τη χώρα μας, όπου παρά τις αντίξοες συνθήκες που επικρατούν τα τελευταία χρόνια, ο ίδιος έχει παρατηρήσει ότι όλο πιο εξελιγμένες και «προχωρημένες» επεμβάσεις πραγματοποιούνται στα δημόσια και τα ιδιωτικά νοσηλευτικά ιδρύματα.

Σαφώς η τεχνολογία της λαπαροσκοπικής χειρουργικής αποτελεί για τον χειρουργό το «χρυσό πρότυπο» των επεμβάσεων που εφαρμόζει, χρησιμοποιώντας πάντα τελευταίου τύπου μέσα απεικόνισης, καθώς και τα πλέον εξελιγμένα και εξειδικευμένα εργαλεία επίτευξης ελάχιστης τομής.

Σε εξειδικευμένες επεμβάσεις, όπου αυτό ενδείκνυται, το ελάχιστο τραύμα αποτελεί για τον κο Σάμπαλη απαρέγκλιτο στόχο, ο οποίος επιτυγχάνεται και με την παράλληλη εφαρμογή της τεχνολογίας laser και υπερήχων.

Η εκτίμηση για την επιστήμη και τον διαφωτισμό

Η βαθιά εκτίμηση του κου Σάμπαλη για τις φυσικές επιστήμες και όσα έχουν σχέση με την ερμηνεία των φυσικών φαινομένων που περιβάλλουν και απασχολούν τον άνθρωπο, ξεκίνησε από την παιδική ηλικία του. Μετην πάροδο των μαθησιακών του χρόνων και με σημαντικές επιρροές όπως του φιλόλογου πατέρα του, αλλά και του εξαιρετικού Πειραματικού Σχολείου του Πανεπιστημίου Αθηνώνόπου φοίτησε, ο μέλλων ιατρός συνειδητοποίησε πως η μελέτη του ανθρώπινου σώματος και των λειτουργιών του, αποτελούσε για εκείνον ένα «σύμπαν» προς εξερεύνηση και κατανόηση των άπειρων και πολύπλοκων αρχών του.

Η ιατρική επιστήμη αποτέλεσε για εκείνον τον ιδανικό συνδυασμό της εξερεύνησης και επίλυσης των προβλημάτων που απασχολούν τον ανθρώπινο οργανισμό και του ανθρωπιστικού μεγαλείου από το οποίο διέπονται οι αρχές της σύγχρονης δυτικής σκέψης και του διαφωτισμού.

«Ουκ ένι ιατρικής ειδέναι, όστις μη οίδεν ότι έστιν άνθρωπος», είπε ο Ιπποκράτης, που σημαίνει ότι «είναι αδύνατον να ξέρει την Ιατρική, αυτός που δεν ξέρει ακριβώς τι είναι ο άνθρωπος».

Οι βασικότερες αρχές που διέπουν την φιλοσοφία του κου Σάμπαλη ως ιατρού είναι πρωτίστως η όσον το δυνατόν πληρέστερη προσέγγιση του ασθενούς ως ανθρώπου, στοχεύοντας στην ανακούφιση του πόνου και παράλληλα η γνώση και η διαλεκτική σκέψη, που αποσκοπεί στη λύση του γρίφου που λέγεται ασθένεια.

Η χειρουργική όμως, αποτελεί μία πλέον ιδιαίτερη επιστήμη που συνδυάζει αδιάρρηκτα τρεις αρετές, την γνώση, την εμπειρία και την τέχνη, ο ιδανικός συνδυασμός των οποίων αποτελεί δική του φιλοσοφία ζωής, όραμα και επιδίωξη.

Μέσα στην υπερπληθώρα παραγωγής και διάχυσης ενός τεράστιου όγκου καθημερινών πληροφοριών, η Ιπποκράτειος ρήξη ‘’Κάλλιο το προλαμβάνειν ή το θεραπεύειν’’ θέτει την βασικότερη αρχή και πράξη, στην προσπάθεια άσκησης του ιατρικού λειτουργήματος.  Η άσκηση της Ιατρικής όμως δεν μπορεί να είναι αποστασιοποιημένη από μια από τις σημαντικότερες ρήσεις του Ιπποκράτειου Όρκου, το ‘’Αγνώς και οσίως διατηρήσω βίον τον εμόν και τέχνην την εμήν’’ (θα διατηρήσω τη ζωή και την επιστήμη μου αγνή και αμόλυντη), ρήση που σε όλη την επιστημονική διαδρομή του ιατρού χαρακτηρίζει τη ζωή, τις αντιλήψεις και τη γενικότερη φιλοσοφία του, ένας ‘’φωτεινός φάρος’’ που κατευθύνει τα προσωπικά και τα επαγγελματικά του βήματα

Είδη χειρουργικών επεμβάσεων “κλασικής” ή “προχωρημένης” χειρουργικής

Με τους συνεργάτες μου επιτελούμε μία μεγάλη γκάμα επεμβάσεων κλασικής χειρουργικής, ογκολογίας και λαπαροσκοπικής χειρουργικής.

1. Λαπαροσκοπική χειρουργική

2. Κλασική χειρουργική – Ογκολογική Χειρουργική

Όλες οι ενδοκοιλιακά ενεργούμενες χειρουργικές επεμβάσεις για καλοήθεις ή κακοήθεις παθήσεις:

  • Χολοκυστεκτομή και διερευνήσεις χοληφόρων.
  • Γαστρεκτομή (υφολική ή ολική, γαστρεντεροαναστομώσεις) είτε και μερική γαστρεκτομή, για καλοήθεις και κακοήθεις παθήσεις του στομάχου..
  • Κολεκτομή (δεξιά, αριστερή κολεκτομή, σιγμοειδεκτομή, χαμηλή πρόσθια εκτομή, κοιλιοπερινεϊκή εκτομή του ορθού) για κακοήθεις ή καλοήθεις παθήσεις του παχέος εντέρου
  • Εντερεκτομή για καλοήθεις ή κακοήθεις παθήσεις λεπτού εντέρου
  • Σκωληκοειδεκτομή
  • Πλαστική κηλών κοιλιακού τοιχώματος
  • Ολική θυρεοειδεκτομή
  • Παραθυρεοειδεκτομή
  • Χειρουργικές επεμβάσεις μαστού για καλοήθεις και κακοήθεις παθήσεις
  • Χειρουργική αφαίρεση λεμφαδένων τραχηλικής – βουβωνικής χώρας

3. Επεμβάσεις παθήσεων περιπρωκτικής περιοχής

4. Όλες οι επεμβάσεις και παθήσεις του δέρματος και υποδορίου.

Viber
Viber Επικοινωνία με Ιατρό