Μηροκήλη

Η μηροκήλη αποτελεί σπανιότερη μορφή κήλης, παρουσιάζεται κυρίως σε γυναίκες μεγάλης ηλικίας, πολύτοκες και ευρίσκεται και αυτή στην περιοχή της βουβωνικής χώρας, αλλά ειδικά στο ριζομήριο.

Η κήλη αυτή δημιουργείται στο σημείο του μηριαίου δακτυλίου (ευένδοτο σημείο της πυέλου, μέσα από το οποίο διέρχονται τα μηριαία αγγεία και το νεύρο του συστοίχου κάτω άκρου).

Το σημείο αυτό είναι πλέον στενό και “ισχυρό” από το βουβωνικό στόμιο, και για τον λόγο αυτό η μηροκήλη είναι πλέον επικίνδυνη για δημιουργία επιπλοκής (περίσφιξης).

Εάν επιθυμείτε να ενημερωθείτε για τις τιμές της υπηρεσίας, μπορείτε να συμπληρώσετε την παρακάτω φόρμα επικοινωνίας & θα έρθουμε σε επαφή μαζί σας το συντομότερο δυνατό.

Συμπτώματα και διάγνωση της μηροκήλης

Η μηροκήλη παρουσιάζεται σαν ένα μικρό στρογγυλό ογκίδιο στο ρζιομήριο, πολλές φορές σκληρό και επώδυνο.

Τις περισσότερες φορές ο ασθενής προσπαθεί να το ανατάξει και δύσκολα το καταφέρνει, ειδικά σε ύπτια στάση με ήπιες κυκλικές κινήσεις.

Ο πόνος στις κινήσεις είναι χαρακτηριστικό σύμπτωμα της μηροκήλης ή μετά από άρση βάρους κλπ.

Η διαφοροδιάγνωση του είναι λεμφαδένας της βουβωνικής χώρας ή καποιο λίπωμα στην περιοχή.

Η διάγνωση της μηροκήλης γίνεται από χειρουργό και μερικές φορές είναι δύσκολη ειδικά στους παχύσαρκους ασθενείς. Πολλές φορές επιβάλλεται η διενέργεια υπερηχογραφήματος σε ύπτια αλλά και όρθια στάση, οπότε μπορεί και να επιβεβαιωθεί. Υπερηχογραφικά μπορεί να παρουσιάσει και την εικόνα εγκυστωμένου υγρού (λόγω της περίσφιξης), και να μπερδευτεί με “κύστη” (προσωπική εμπειρία από ασθενή).

Θεραπεία της Μηροκήλης

Η θεραπεία της μηροκήλης είναι χειρουργική και θεωρείται η πλέον επιτακτική (αναγκαία) και άμεσα, λόγω του μεγαλύτερου κινδύνου περίσφιγξης.

Η χειρουργική αποκατάσταση γίνεται όπως και στην βουβωνοκήλη, με τοποθέτηση πλέγματος και μπορεί να γίνει λαπαροσκοπικά με την μέθοδο TEP.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Viber
Viber Επικοινωνία με Ιατρό