Γαστρικός Δακτύλιος

Οι ενδείξεις τοποθέτησης δακτυλίου που έχουν τεθεί διεθνώς από τα standards των Ιατρικών Εταιρειών Χειρουργικής Παχυσαρκίας και ειδικότερα το SAGESEAES και επίσης την Ελληνική Εταιρεία Χειρουργικής Παχυσαρκίας, πρέπει να τηρούνται κατά γράμμα και είναι:

 • H τήρηση του σωστού και επιτρεπτού ορίου BMI (body mass index)
 • το ιστορικό του ασθενούς ο καθορισμός των συνοδών νόσων και η χρονιότητα τους
 • το διαιτολογικό ιστορικό
 • ο αποκλεισμός ενδοκρινολογικών παθήσεων και ένα ψυχολογικό προφίλ!

Εάν επιθυμείτε να ενημερωθείτε για τις τιμές της υπηρεσίας, μπορείτε να συμπληρώσετε την παρακάτω φόρμα επικοινωνίας & θα έρθουμε σε επαφή μαζί σας το συντομότερο δυνατό.

Πριν Την Επέμβαση

Απαραίτητες εξετάσειςι:

 • Πλήρη αιματολογικό έλεγχο (συμπεριλαμβανομένου του ηπατικού, ενδοκρινολογικού)! Ελεγχο αναπνευστικής και καρδιολογικής λειτουργίας!
 • Υπερηχογράφημα άνω και κάτω κοιλίας (ειδικά έλεγχο για χολολιθίαση, ηπατομεγαλία, σπληνομεγαλία και πολυκυστικές ωοθήκες)!
 • Οισοφαγογαστροσκόπηση (ειδικώτερα για έλεγχο υπάρξεως διαφραγματοκήλης, παλινδρόμησης, αλλά και οισοφαγίτιδας, γαστρίτιδας ή έλκους)!
 • ΠΛΗΡΗ Ενδοκρινολογικό έλεγχο!
 • και απαραίτητα.. συνεργασία με ειδικό Διαιτολόγο και Ψυχολόγο για να καθοριστεί η ιδιαιτερότητα που διέπει τον κάθε υποψήφιο για περαιτέρω συνεργασία και ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΗ!

Τήρηση Διεθνών Διεγχειρητικών Κανόνων

Θεωρείται απαραίτητη προϋπόθεση η διεξαγωγή της επέμβασης από Χειρουργική Ομάδα ειδικά εκπαιδευμένη στην Advanced Λαπαροκοπική Χειρουργική και τήρηση των σωστών κανόνων ασφαλείας στην χειρουργική πρακτική εφαρμογής του δακτυλίου.
Χρησιμοποίηση δακτυλίου εγκεκριμένου (σημειωτέον πως ο δακτύλιος LAP-Band της Inamed-Bioenterics είναι εγκεκριμένος απο το Αμερικάνικο FDA) και από χειρουργό ειδικά εκπαιδευμένο!

Γαστρικός Δακτύλιος & Μετεγχειρητική Παρακολούθηση

Σημαντικότατο παράγοντα στην επιτυχία της τελικής έκβασης της επέμβασης αποτελεί η μετεγχειρητική παρακολούθηση του ασθενούς που πρέπει να είναι συνεχής και ενδελεχής από Συντονισμένη Ομάδα:

 • Διαιτολογική Μέριμνα και Εποπτεία!
 • Ψυχολογική Υποστήρικξη όποτε χρειαστεί μετά από υπόδειξη του θεράποντος και του επιβλέποντος διαιτολόγου!
 • Χειρουργική φροντίδα και ρύθμιση της βαλβίδας κατόπιν ενδείξεων που τίθενται από την διαιτολογική πορεία και υπόδειξη!
 • Γαστρεντερολογική παρέμβαση με ενδοσκόπηση και απεικονιστική έκθεση με κατάποση , με την καθοδήγηση και υπό παρακολούθηση του θεράποντος χειρουργού όταν χρειαστεί!
 • Συνεχής Παρακολούθηση από την Συγκεκριμένη Ομάδα.

Η σωστή εφαρμογή των ως άνω κανόνων, έχει σαν αποτέλεσμα την σωστή διεξαγωγή της επέμβασης, τον αποκλεισμό των επιπλοκών και την άριστη επιθυμητή έκβαση της: Το σωστό τελικό βάρος.

Tο Σύστημα Ρυθμιζόμενου Γαστρικού Δακτυλίου LAP – BAND

Ο γαστρικός δακτύλιος Lap Band περιορίζει την ποσότητα της τροφής που μπορεί να χωρέσει το στομάχι με την τοποθέτηση ενός ρυθμιζόμενου δακτυλίου σιλικόνης , στο άνω τμήμα του στομάχου. Ο νέος μικρός στομαχικός σάκος, περιορίζει την ποσότητα της τροφής που μπορούμε να καταναλώσουμε κάθε φορά και η στενότερη δίοδος προς τον υπόλοιπο στόμαχο, καθυστερεί τον χρόνο εκκένωσης του στομάχου.

Συνέπεια αυτού είναι η μείωση της προσλαμβανόμενης ποσότητας τροφής, πράγμα που έχει ως αποτέλεσμα την απώλεια βάρους.

Πλεονεκτήματα

 • Έχει την χαμηλότερη θνησιμότητα
 • Ελάχιστα επεμβατική χειρουργική εφαρμογή
 • Δεν απαιτείται αυτόματη συρραφή ή κόψιμο του στομάχου και δεν απαιτείται εκτροπή της πεπτικής οδού.
 • Ρυθμιζόμενη
 • Αναστρέψιμη
 • Έχει το πιο χαμηλό ποσοστό περιεγχειρητικών επιπλοκών
 • Χαμηλός κίνδυνος υποσιτισμού

Μειονεκτήματα

 • Βραδύτερη αρχική απώλεια βάρους απ’ότι με την Γαστρική Παράκαμψη ή το BPD
 • Συχνή παρακολούθηση, απαραίτητη για τα βέλτιστα αποτελέσματα.
 • Απαιτεί την εμφύτευση ιατρικής συσκευής.
 • Σε ορισμένες περιπτώσεις η αποτελεσμα-τικότητά του μπορεί να μειωθεί λόγω διολίσθησης του δακτυλίου
 • Σε ορισμένες περιπτώσεις η θύρα πρόσβασης ( access port ) μπορεί να παρουσιάσει διαρροή και να χρειασθεί μία μικρή επιπρόσθετη επέμβαση.

Επικοινωνήστε τώρα με το γιατρό!

Αποτελέσματα της Μεθόδου

Το σύστημα BioEnterics LAP – BAND , είναι σχεδιασμένο ώστε:

 • να σας βοηθήσει να χάσετε το επιπλέον βάρος του σώματός σας,
 • να λύσετε προβλήματα υγείας που σχετίζονται με την παχυσαρκία και
 • να βελτιώσετε την ζωή σας.

Σε συνεργασία με σημαντικούς χειρουργούς παχυσαρκίας σε ολόκληρο τον κόσμο, αναπτύχθηκε μία νέα χειρουργική μέθοδος, η οποία ελαχιστοποιεί πολλούς από τους γνωστούς εγχειρητικούς κινδύνους και προσφέρει μοναδικά προνόμια συγκρινόμενη με άλλες χειρουργικές μεθόδους.

Αυτή η προσπάθεια είχε ως αποτέλεσμα την δημιουργία του Συστήματος LAP – BAND , της μόνης ευέλικτης και αναστρέψιμης επέμβασης παχυσαρκίας, η οποία δεν απαιτεί κόψιμο και συρραφή του στομάχου ή χειρουργική παρέμβαση στην πορεία των εντερικών ελίκων για να παρακαμφθεί η φυσιολογική διαδικασία της πέψης.

Τα πλεονεκτήματα για τον ασθενή περιλαμβάνουν:

 • ελάττωση του χειρουργικού τραύματος, των επιπλοκών, του πόνου και των ουλών, καθώς επίσης και
 • βραχύτερο χρόνο νοσηλείας και αποθεραπείας, σε σύγκριση με άλλες μεθόδους χειρουργικής αντιμετώπισης της παχυσαρκίας.

Το όνομα LAP – BAND προέρχεται από την χειρουργική μέθοδο που χρησιμοποιείται (λαπαροσκοπική – LAP ) και το όνομα της εμφυτευόμενης ιατρικής συσκευής (γαστρικός δακτύλιος – BAND ).

Περίληψη του Συστήματος LAP – BAND

Το σώμα παίρνει ενέργεια από την τροφή, καθώς εκείνη περνά από την πεπτική οδό η οποία αποτελείται από το στόμα, τον οισοφάγο, το στομάχι και το λεπτό και παχύ έντερο. Η πέψη ξεκινά από το στόμα με το μάσημα και την προσθήκη σιέλου. Αφού η τροφή περάσει μέσω του οισοφάγου, η διαδικασία της πέψης συνεχίζεται στο στομάχι. Επίσης το στομάχι προσφέρει προσωρινή αποθήκευση της τροφής. Τα γαστρικά υγρά τα οποία περιέχουν ένζυμα, διασπούν την τροφή οπότε η ενέργεια της τροφής μεταφέρεται στο σώμα μέσω του αίματος.

Το Σύστημα LAP – BAND είναι ένα δακτυλίδι από ελαστομερή σιλικόνη το οποίο είναι σχεδιασμένο για να τοποθετείται στο ανώτερο τμήμα του στομάχου και να γεμίζεται με ισότονο διάλυμα στην εσωτερική του επιφάνεια. Με αυτόν τον τρόπο δημιουργεί έναν μικρό στομαχικό σάκο, και αφήνει το μεγαλύτερο μέρος του στομάχου στο τμήμα κάτω από τον δακτύλιο. Έτσι ο αποθηκευτικός χώρος της τροφής μειώνεται και ο σάκος επάνω από τον δακτύλιο μπορεί να χωρέσει μόνο μια μικρή ποσότητα τροφής. Ο δακτύλιος ελέγχει επίσης και την στομαχική δίοδο (στόμιο) μεταξύ των δύο σημείων του στομάχου.

Το μέγεθος του στομίου αυτού αυτής ρυθμίζει την ροή της τροφής από το άνω στο κάτω μέρος του στομάχου. Όταν η είσοδος είναι μικρότερη, αισθάνεστε χορτάτοι γρηγορότερα και έτσι δεν πεινάτε μεταξύ των γευμάτων.

Ο γαστρικός δακτύλιος συνδέεται με ένα σωλήνα σε μία δεξαμενή που τοποθετείται διαδερμικά κατά την διάρκεια της επέμβασης. Αργότερα ο χειρουργός μπορεί να αλλάξει το μέγεθος του στομίου, προσθέτοντας ή αφαιρώντας διάλυμα στον δακτύλιο, μέσω της υποδόριας δεξαμενής. Αυτή η διαδικασία βοηθά στον έλεγχο του ποσοστού της απώλειας βάρους. Εάν ο δακτύλιος είναι πολύ χαλαρός και η απώλεια βάρους δεν είναι η επιθυμητή, το να προσθέσουμε περισσότερο διάλυμα μικραίνει την είσοδο του στομίου και έτσι περιορίζει περαιτέρω ποσότητα τροφής στο να περάσει μέσα από αυτό. Εάν ο γαστρικός δακτύλιος είναι πολύ σφικτός, ο χειρουργός θα αφαιρέσει λίγο διάλυμα, ώστε να τον χαλαρώσει και να μειώσει έτσι το βαθμό του περιορισμού.

Η τοποθέτηση του Συστήματος LAP – BAND

Το Σύστημα LAP – BAND συνήθως τοποθετείται λαπαροσκοπικά, με χορήγηση γενικής αναισθησίας. Πρώτα ο χειρουργός κάνει μερικές μικρές τομές στην κοιλιακή χώρα για την εισαγωγή λεπτών και μακρών εργαλείων. Εισάγεται επίσης μία στενή κάμερα σε ένα από τα σημεία εισόδου για να παρακολουθεί ο χειρουργός την περιοχή, μέσω ενός εξωτερικού μόνιτορ
Δημιουργείται ένα μικρό τούνελ πίσω από το ανώτερο μέρος του στομάχου, ώστε να μπορέσει να περάσει μέσω αυτού ο δακτύλιος και να «αγκαλιάσει» το άνω μέρος του στομάχου σαν ρολόϊ καρπού. Η θέση του δακτυλίου γύρω από το στομάχι διασφαλίζεται με μηχανισμό που «κλειδώνει». Το LAP – BAND συνήθως μένει κενό ή γεμίζεται μερικώς για τις πρώτες 4-6 εβδομάδες μετά την επέμβαση.

Τα αποτελέσματα απώλειας βάρους του Συστήματος LAP – BAND
Το Σύστημα LAP – BAND είναι ένα εργαλείο που θα σας βοηθήσει να πετύχετε σταθερή απώλεια βάρους, μειώνοντας την ποσότητα τροφής που καταναλώνετε, μειώνοντας την όρεξή σας και επιβραδύνοντας την πέψη. Θα πρέπει όμως να θυμάστε ότι από μόνος του ο γαστρικός δακτύλιος δεν λύνει το πρόβλημα της νοσογόνου παχυσαρκίας, ούτε εγγυάται ότι θα πετύχετε το επιθυμητό βάρος ή ότι θα χάσετε βάρος γενικότερα. Το πόσο βάρος θα χάσετε εξαρτάται και από τον δακτύλιο αλλά και το προσωπικό σας κίνητρο και την αφοσίωσή σας στο να αλλάξετε τον τρόπο ζωής σας και τις διατροφικές σας συνήθειες.

Κάποια άτομα χάνουν περισσότερο από κάποια άλλα και παρόλο που μπορεί να μην φθάσετε ποτέ στο ιδανικό σας βάρος, υπάρχουν καλές πιθανότητες με την απώλεια βάρους που θα επιτύχετε η υγεία σας και η εικόνα σας για τον εαυτό σας να βελτιωθούν.

Αφαίρεση του Συστήματος LAP – BAND

Εάν υπάρξει πρόβλημα με τον γαστρικό δακτύλιο, εάν δεν μπορείτε να χάσετε αρκετό βάρος ή δεν μπορείτε να προσαρμοστείτε στις νέες σας διατροφικές συνήθειες, ο χειρουργός μπορεί να προτείνει την αφαίρεση του δακτυλίου.

Αυτή η απόφαση μπορεί να ληφθεί αφού συζητήσει το θέμα μαζί σας.

Γενικά, μετά την αφαίρεση του δακτυλίου, το στομάχι σας θα επανέλθει στην αρχική του κατάσταση και η πεπτική σας οδός θα λειτουργεί κανονικά Παρακαλούμε σημειώσατε ότι μετά την αφαίρεση του δακτυλίου, είναι πιθανόν το βάρος σας να αυξηθεί.

Πλεονεκτήματα του Συστήματος LAP – BAND

Ελάχιστο τραύμα
 • Η πιο ελάχιστα επεμβατική λύση
 • Δεν απαιτεί αλλαγή της δομής του πεπτικού
 • Δεν απαιτεί κόψιμο ή συρραφή του στομαχικού τοιχώματος ή του εντέρου
 • Μικρές τομές και ελάχιστες ουλές
 • Λιγότερος πόνος του ασθενή, βραχύτερος χρόνος νοσηλείας και αποθεραπείας. Λιγότεροι κίνδυνοι και παρενέργειες
 • Σημαντικά μικρότερη θνησιμότητα, συγκριτικά με άλλες μεθόδους χειρουργικής αντιμετώπισης της παχυσαρκίας
 • Μικρός κίνδυνος διατροφικών ανεπαρκειών, όπως παρουσιάζονται με την μέθοδο της Γαστρικής παράκαμψης • Μικρότερος κίνδυνος τριχόπτωσης
 • Καμία περίπτωση εμφάνισης «συνδρόμου Dumping» που να απορρέει από τις διατροφικές απαγορεύσεις
Ρυθμιζόμενο
 • Επιτρέπει εξατομικευμένο βαθμό περιορισμού για ιδεώδη και μακροπρόθεσμη απώλεια βάρους.
 • Οι ρυθμίσεις πραγματοποιούνται χωρίς επιπρόσθετη χειρουργική επέμβαση
 • Υποστηρίζει την εγκυμοσύνη, με την δυνατότητα του συστήματος να ανοίγει την στομαχική δίοδο και να επιτρέπει την κάλυψη των επιπρόσθετων διατροφικών αναγκών.
Αναστρέψιμο
 •  Αφαιρούμενο ανά πάσα στιγμή.
 • Το στομάχι και τα υπόλοιπα όργανα επανέρχονται στην αρχική τους κατάσταση και λειτουργίες.
Αποτελεσματική και μακροπρόθεσμη απώλεια βάρους
 • Περισσότεροι από 120.000 δακτύλιοι LAP – BAND έχουν τοποθετηθεί παγκοσμίως.
 • Η επέμβαση επιλογής για εκατοντάδες χειρουργούς σε ολόκληρο τον κόσμο.
 • Ακαδημαϊκές αναφορές με έως και 8 χρόνια μετεγχειρητικής παρακολούθησης.

Κατάλληλοι Υποψήφιοι για το Σύστημα LAP – BAND

Μπορείτε να είστε κατάλληλος για εφαρμογή του Συστήματος LAP – BAND , εάν::

 • Είστε τουλάχιστον 18 ετών.
 • Tο ΒΜΙ σας είναι > 40 ή εάν ζυγίζετε το διπλάσιο από το ιδανικό σας βάρος
 • Εάν είστε υπέρβαροι για πάνω από 5 χρόνια
 • Οι σοβαρές προσπάθειές σας για απώλεια βάρους, είχαν μόνο βραχυπρόθεσμα αποτελέσματα
 • Δεν υποφέρετε από άλλες ασθένειες που θα μπορούσαν να έχουν προκαλέσει την παχυσαρκία
 • Είστε διατεθειμένοι να κάνετε σημαντικές αλλαγές στις διατροφικές σας συνήθειες και στον τρόπο ζωής σας
 • Είστε διατεθειμένοι να συνεχίσετε να παρακολουθείστε από τον ειδικό που σας κουράρει
 • Δεν καταναλώνετε αλκοόλ σε μεγάλες ποσότητες.

Εάν δεν πληροίτε τον συγκεκριμένο δείκτη ΒΜΙ ή τα κριτήρια του βάρους, μπορείτε να θεωρείστε υποψήφιος εάν το ΒΜΙ σας είναι πάνω από 35 και υποφέρετε από σοβαρά προβλήματα υγείας που προκλήθηκαν από το βάρος σας. Ο χειρουργός σας μπορεί να έχει πρόσθετα κριτήρια.

 Αντενδείξεις του Συστήματος LAP – BAND

Το Σύστημα LAP – BAND δεν είναι κατάλληλο για εσάς εάν:

 • Πάσχετε από κάποια φλεγμονώδη ασθένεια ή πάθηση του γαστρεντερολογικού σας συστήματος όπως έλκος, σοβαρή οισοφαγίτιδα ή Crohn.
 • Εάν έχετε σοβαρά καρδιακά ή πνευμονολογικά προβλήματα, που σας καθιστούν μη κατάλληλο υποψήφιο για χειρουργική επέμβαση.
 • Πάσχετε από κάποια άλλη ασθένεια που σας καθιστά μη κατάλληλο υποψήφιο για χειρουργική επέμβαση
 • Έχετε κάποιο πρόβλημα που μπορεί να προκαλέσει αιμορραγία στον οισοφάγο ή το στομάχι. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει οισοφαγικούς ή γαστρικούς κιρσούς (διευρυμένη φλέβα).
 • Επίσης αν έχετε κάποια κληρονομική ή επίκτητη τελαγγειεκτασία του πεπτικού (διεύρυνση κάποιου μικρού αιμοφόρου αγγείου)
 • Εάν πάσχετε από πυλαία υπέρταση
 • Εάν ο οισοφάγος σας, το στομάχι σας ή τα έντερά σας δεν είναι φυσιολογικά (εκ γενετής ή επίκτητα). Για παράδειγμα μπορεί να έχετε στενό αυλό.
 • Εάν είχατε υποστεί κάποια διεγχειρητική γαστρική βλάβη, όπως διάτρηση στην περιοχή που τοποθετείται ο δακτύλιος ή πλησίον της περιοχής αυτής. • Εάν έχετε κίρρωση
 • Εάν έχετε χρόνια παγκρεατίτιδα
 • Εάν είστε έγκυος. (Εάν μείνετε έγκυος μετά την τοποθέτηση του δακτυλίου ο δακτύλιος μπορεί να ξεφουσκώσει. Το ίδιο μπορεί να συμβεί εάν χρειαστεί για οποιοδήποτε λόγο, όπως κάποια ασθένεια. Σε σπάνιες περιπτώσεις ενδέχεται να χρειαστεί αφαίρεση)
 • Είστε εθισμένοι στο αλκοόλ ή στα ναρκωτικά
 • Είστε μικρότεροι από 18 ετών
 • Έχετε μόλυνση οπουδήποτε στο σώμα σας ή κατάσταση που θα μπορούσε να μολύνει την περιοχή του χειρουργείου
 • Είστε σε μακρόχρονη θεραπεία στεροειδών
 • Δεν μπορείτε ή δεν επιθυμείτε να ακολουθήσετε τους διαιτητικούς κανόνες που ακολουθούν αυτή την διαδικασία
 • Μπορεί να είστε αλλεργικός σε κάποιο υλικό της συσκευής
 • Εσείς ή κάποιος από την οικογένειά σας πάσχει από κάποια νόσο του κολλαγόνου. Αυτή θα μπορούσε να είναι κάποια πάθηση όπως ο ερυθηματώδης λύκος ή η σκληροδερμία. Ισχύουν τα ίδια εάν έχετε συμπτώματα κάποιας από τις ανωτέρω ασθένειες.

Ο χειρουργός σας δεν θα προχωρήσει στην επέμβαση εάν δεν βεβαιωθεί ότι αντιλαμβάνεστε πλήρως τα προβλήματα που σας δημιουργεί το περιττό σας βάρος. Επίσης ο χειρουργός σας θα πρέπει να βεβαιωθεί ότι γνωρίζετε τις ευθύνες σας όπως η υιοθέτηση νέων διατροφικών συνηθειών και νέου τρόπου ζωής. Εάν είστε έτοιμοι να λάβετε ενεργά μέρος στο να μειώσετε το βάρος σας, ο χειρουργός σας θα σκεφτεί να προχωρήσει στην χειρουργική αυτή αντιμετώπιση.

Θα πρέπει να ενημερωθείτε σωστά για τα πλεονεκτήματα, τα μειονεκτήματα και τους κινδύνους που εμπλέκονται στην διαδικασία. Βεβαιωθείτε ότι ερευνήσατε διεξοδικά εάν η θεραπεία αυτή είναι η κατάλληλη για σας.

Περιγραφή της επέμβασης LAP – BAND

Επικοινωνήστε τώρα με το γιατρό!

Πριν την επέμβαση

θα πρέπει να συζητήσετε με τον χειρουργό σας, κάθε λεπτομέρεια που σχετίζεται με αυτή. Ο ιατρός σας μπορεί να θελήσει να σας γνωρίσει και σε άλλους ειδικούς που θα σας βοηθήσουν να καταλάβετε τι θα γίνει κατά την διάρκεια και μετά από την επέμβαση. Αυτοί οι ειδικοί μπορεί να αποτελούνται από:

 • Διαιτολόγο
 • Φυσιοθεραπευτή
 • Ψυχολόγο
 • Άλλους ειδικούς

Επίσης θα κάνετε έναν αριθμό εξετάσεων πριν την επέμβαση, για να αξιολογηθεί η κατάσταση της υγείας σας. Όταν είναι να γίνει η επέμβαση, θα εισαχθείτε στο νοσοκομείο είτε μία μέρα νωρίτερα, είτε το πρωί της ημέρας του χειρουργείου.

Αναισθησία & Περιγραφή της Μεθόδου

Στην αρχή της επέμβασης, θα σας χορηγηθεί γενική αναισθησία. Εάν η περίπτωσή σας είναι τυπική, η επέμβαση θα πραγματοποιηθεί λαπαροσκοπικά. Κατά την επέμβαση ο δακτύλιος του συστήματος LAP – BAΝD θα στερεωθεί γύρω από το άνω τμήμα του στομάχου, έτσι ώστε να σχηματιστεί ένας μικρός στομαχικός σάκος. Τμήμα του κατώτερου στομάχου θα συρραφεί μετά πάνω από τον δακτύλιο. Το υπόλοιπο κατώτερο τμήμα του στομάχου παραμένει στην κανονική του θέση. Η υποδόρια δεξαμενή που χρησιμοποιείται για την ρύθμιση του δακτυλίου τοποθετείται διαδερμικά. Για να γίνει αυτό, ο χειρουργός μεγεθύνει λίγο μία από τις τομές.

Μόλις περάσει η επήρεια της αναισθησίας, μπορεί να αισθανθείτε πόνο, ο οποίος συνήθως περνά με απλά παυσίπονα. Το νοσηλευτικό προσωπικό θα σας βοηθήσει να σηκωθείτε από το κρεβάτι και να κινηθείτε το συντομότερο δυνατό, ώστε να αποφύγετε αγγειακές θρομβώσεις, αναπνευστικά προβλήματα και κατακλίσεις.

Η Επόμενη Ημέρα

Την επόμενη ημέρα της επεμβάσεως, μπορεί να κάνετε ακτινογραφία. Αυτό θα επιτρέψει στην ομάδα των θεράποντων ιατρών να δουν ότι το Σύστημα LAP – BAND είναι στην σωστή θέση και ότι η νέα στομαχική έξοδος είναι ανοικτή. Μπορεί να σας ζητηθεί να καταπιείτε ένα ειδικό υγρό το οποίο διακρίνεται στην ακτινογραφία.

Χρόνος Νοσηλείας

Ο χρόνος νοσηλείας για την επέμβαση LAP – BAND συνήθως είναι λιγότερο από 24 ώρες. Η παραμονή στο Νοσοκομείο μπορεί να είναι πιο μακρά εάν υπάρξουν επιπλοκές ή εάν ο χειρουργός χρειαστεί να μετατρέψει την επέμβαση σε «ανοικτή». Εάν δεν υπάρξουν επιπλοκές, θα πρέπει να μπορείτε να επιστρέψετε στις κανονικές σας δραστηριότητες μέσα σε μία-δύο εβδομάδες από την επέμβαση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Viber
Viber Επικοινωνία με Ιατρό