Συνήθη αίτια πόνου στόν πρωκτό

//Συνήθη αίτια πόνου στόν πρωκτό

Τι μπορεί να είναι ένας πόνος στον πρωκτό;

Ο πόνος στον πρωκτό πολλές φορές παρουσιάζεται ξαφνικά και έντονα και κυρίως ή κατα την διάρκεια της κένωσης, ή και μετά από αυτήν. Οι αιτίες που έχουν σχέση με την παρουσία πόνου έχουν σχέση με τις ακόλουθες παθήσεις:

  • Αιμορροϊδες που επιπλέκονται με θρόμβωση, οπότε πάντα υπάρχει κάποια διόγκωση στον δακτύλιο, με την παρουσία ενός “σκληρού” και “επώδυνου” “σταφυλιού”, το οποίο και είναι η θρομβωμένη αιμορροϊδα.
  • Ραγάδα πρωκτού, η οποία παρουσιάζεται σαν οξύς πόνος στον πρωκτό κατά την διάρκεια της κένωσης και χαρακτηριστικά επιμένει και μετά σε διάρκεια που μπορει να κυμανθεί απο λίγα λεπτά έως και ώρες, ανάλογα με την βαρυτητα και την έκταση της βλάβης. Χαρακτηριστικά, η ραγάδα δεν παρουσιάζει εξωτερικά κάποια αλλοίωση στον πρωκτό. Σε μερικές περιπτώσεις χρονιότητας, παρουσιάζεται μια μικρή αιμορροϊδα σχεδόν πάντα στο κατώτερο μέρος του πρωκτού, η οποία και ονομάζεται “δορυφόρος” αιμορροϊδα της ραγάδος.!
Γεώργιος Σάμπαλης on EmailΓεώργιος Σάμπαλης on FacebookΓεώργιος Σάμπαλης on LinkedinΓεώργιος Σάμπαλης on TwitterΓεώργιος Σάμπαλης on Youtube
Γεώργιος Σάμπαλης
Γενικός Χειρουργός Λαπαροσκόπος at Δ/ντης Χειρουργός – Ευρωκλινική Αθηνών
Αριστούχος Πειραματικού Σχολείου Πανεπιστημίου Αθηνών.
Υπότροφος Ιατρικής Σχολής Αθηνών.
Μέλος EAES (European Association for Endoscopic Surgery)
Μέλος ΔΣ Ελληνικής Εταιρείας Ενδοσκοπικής Χειρουργικής.
Viber
Viber Επικοινωνία με Ιατρό