Επείγουσα χολοκυστεκτομή σε έγγυο

/, ΧΟΛΗ/Επείγουσα χολοκυστεκτομή σε έγγυο

Λαπαροσκοπική χολοκυστεκτομή για οξεία χολοκυστίτιδα σε έγκυο!

Μία σημαντική και εξαιρετικά δύσκολη επέμβαση διενεργήθη σήμερα 20/11/2014 απο τον χειρουργό κ.Σάμπαλη και την ομάδα του, στο Λαπαροσκοπικό Χειρουργικό Τμήμα του Μαιευτηρίου Λητώ.

Αντιμετωπίσθη με απόλυτη επιτυχία νεαρή εγκυμονούσα γυναίκα στον 6ο μήνα της κυήσεως, η οποία παρουσίασε αιφνιδίως οξύτατο πόνο στο επιγάστριο με αντανάκλαση ζωστηροειδώς στο δεξιό υποχόνδριο και επίσης στην μέση.

Μετά από διενέργεια επειγουσας κλινικής, εργαστηριακής εξέτασης και υπερηχογραφικής επίσης, διεπιστώθη οξεία χολοκυστίτιδα ένεκα λιθίασης και ειδικά από λίθο αποφράσσοντα τον κυστικό πόρο.

Η ασθενής προετοιμάσθη για επέιγουσα χειρουργική επέμβαση, και υπό γενική αναισθησία, και πολύ μεγάλη προσοχή, διενεργήθη λαπαροσκοπική χολοκυστεκτομή και αφαίρεση της χοληδόχου μεσα απο το ομφαλικό τραύμα.

Η ασθενής ανενηψε ταχύτατα πλήρως, ενώ το κύημα (το μωράκι), χαίρει άκρας υγείας.

Στην φωτογραφία που ακολουθεί, βλέπουμε την άκρως εντυπωσιακή άποψη της μήτρας να καταλαμβάνει το μεγαλύτερο μέρος του οπτικού-λαπαροσκοπικού πεδίου, ενώ στο βάθος φαίνεται το ήπαρ και ο πυθμένας της χοληδόχου κύστεως!

Viber
Viber Επικοινωνία με Ιατρό